[O2] wymiana kierownicy 4- na 3-ramienną?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pawel-2005
    Classic
    • 2010
    • 11

Witam!

Jak w temacie, po umyciu samochodu zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej, a komputer wyświetlił komunikat :"airbag fault". Przegrzebałem kilka tematów i zrobiłem tak jak Koledzy radzili: zmienić kluczyk, sprawdzić wiązki i kostki pod fotelami, sprawdzić bezpieczniki itd. Niestety nic to nie dało. Czy wilgoć mogła spowodować jakieś małe zwarcie i komputer powariował? Z drugiej strony samochód nie był myty pod maską i do czujników nic nie naleciało...
    Dlatego mam prośbę, a konkretnie, jeśli błąd nie zniknie przez noc, to miałby ktoś jutro (tj. 19.03.10) ok 19-20 czas z okolic Rudy Śląskiej (Gliwice, Zabrze, Katowice itd) sprawdzić za pomocą VAGa, co to za błąd? Zależy mi na tym, gdyż w weekend Occta nabije ok 5 stówek, a na drodze bywa różnie.

Jeśli się przyda:
    Silnik: BKC
    Rocznik: 2006
    Wersja Elegance

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

[ Dodano: Pią 19 Mar, 10 07:32 ]
    Rano poszedłem sprawdzić, czy Mała się opamiętała i.... Niestety błąd nie zniknął.
    srebrne audi TT
  • ibe
    Classic
    • 2009
    • 6

Od jakiegoś czasu planuję zmienić zwykłą plastikową kierownicę, na skórzaną, coby mi się z łapek nie wyślizgiwała. Szukam już od kilku tygodni, ale wszystkie na alledrogo są albo ponadgryzane albo drogie, w okolicach 350-400 pln.
    Trafiłem wczoraj przypadkiem na 3-ramienną ereskową (też sprzed FL) za 700 pln razem z poduchą, co spełni moje oczekiwania w 200%, bo po sprzedaniu mojej poduchy będę miał za ok 300 pln kierę o wiele ładniejszą i z perforą.
    Mam tylko wątpliwości, czy ta 3-ramienna będzie pasowała PnP w miejsce mojej?
    Głównie chodzi i połączenie elektryczne, bo mechanicznie chyba musi pasować. Sprzedający zaznaczył, że sprzedaje bez taśmy, bo sam zmienił tą kierownice na poliftingową i tą taśmę musiał wykorzystać.
    Pewnie podobny temat już kiedyś był, ale chyba zaginął, bo szukajka nie wykryła.

Komentarz

• Andrev3
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 6116

ibe, będzie pasowała PnP
      RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• ibe
        Classic
        • 2009
        • 6

I tak musiałem sprawdzić, ale faktycznie tasiemka wygląda identycznie, więc wykorzystam moją. Dzięki za szybką, treściwą i wyczerpującą odpowiedź.

Komentarz

Pracuję...